(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada yozuv nutqning bir turi va muhim kommunikativ ko‘nikma sifatida tahlil qilinadi. Yozuv og‘zaki nutqdan tuzilishi, barqarorligi va kognitiv murakkabligi bilan farq qiluvchi alohida ifoda shakli ekanligi yoritiladi. Tadqiqotda yozuvning nazariy yondashuvlari, uning kognitiv va ijtimoiy tabiati hamda til o‘rganishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.