(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Bugungi tobora globallashib borayotgan jamiyatda ingliz tili xalqaro aloqa vositasi sifatida muhim ahamiyat kasb etmoqda. U biznes, ta’lim, texnologiya va ommaviy axborot vositalari kabi turli sohalarda qo‘llanilmoqda, bu esa ingliz tilini ikkinchi til sifatida o‘rganayotgan va undan foydalanayotgan odamlar sonining sezilarli darajada o‘sishiga olib keldi. Ingliz tilini bilishga bo‘lgan talab ortib borayotganligi sababli, tilni o‘rganish va uni samarali qo‘llash jarayonida ishtirok etadigan psixologik jarayonlarni tushunish zarur bo‘lib qolmoqda.