(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Tovush — elastik muhitda tarqaladigan mexanik to‘lqin bo‘lib, uning fizik xossalari akustika va tibbiy fizikada muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada tovushning asosiy fizik xossalari — chastota, amplituda, intensivlik, tezlik va rezonans hodisalari ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, tovushning inson eshitish tizimiga ta’siri va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Maqola IMRAD formatida yozilgan bo‘lib, tushunarli va ilmiy uslubda bayon etilgan.