(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Biopotensiallar tirik organizmlarda hujayralar orasidagi elektr zaryadlar farqi natijasida yuzaga keladigan bioelektrik hodisalardir. Yurak faoliyati aynan shu biopotensiallar asosida boshqariladi. Ushbu maqolada biopotensiallarning hosil bo‘lish mexanizmi, yurakning elektr tizimi, harakat potensiali va elektrokardiografiya (EKG) asoslari keng yoritiladi. Maqola IMRAD talablari asosida yozilgan bo‘lib, klinik va fiziologik jihatlar chuqur tahlil qilinadi