(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Zebo Mirzoning she’riyatga kirib kelishi, she’rlarida ayol obrazining ichki kechinmalari va uning ruhiyati poetikasi mavzusi ochib berilgan. Bundan Zebo Mirzo she’riyatida ayol ruhiyati va ichki kechinmalar poetikasi tahlil etiladi. Shoiraning ijodida ayol qalbining nozik jihatlari, hissiy kechinmalari hamda ruhiy iztiroblari badiiy ifoda vositalari yordamida ifodalab berilgan. Maqolada ichki monolog, ramziylik, takror va obrazlilik kabi poetik vositalarning qo‘llanishi misolida shoiraning uslubiy o‘ziga xosligi ochib beriladi. Tadqiqot natijasida Zebo Mirzo she’riyati zamonaviy o‘zbek adabiyotida ayol ichki dunyosini badiiy ifoda etishda muhim o‘rin egallashi asoslab beriladi.