(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur tezisda nodavlat oliy ta’lim tashkilotlarida boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishi bo‘yicha pedagog kadrlar tayyorlash sifatini oshirishning nazariy-me’yoriy aspektlari tahlil qilinadi. Muallif tomonidan ta’lim sifatining aksiologik (qadriyatli) asoslari, me’yoriy-huquqiy baza evolyutsiyasi, nodavlat sektorda sifat menejmentini joriy etishning tizimli modellari va boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchisi kompetensiyalarini rivojlantirishning innovatsion mexanizmlari yoritilgan. Tezisda xorijiy tajriba, milliy islohotlar va amaliyotdagi muammolar uyg‘unligida ilmiy xulosalar keltirilgan.