(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada tabiiy fanlar ta’limida samarali guruhli ishni tashkil etishning ilmiy-nazariy asoslari, amaliy metodlari, hamkorlik strategiyalari hamda natijadorlikni baholash mezonlari yoritiladi. Guruhli ish o‘quvchilarda ilmiy fikrlash, tajriba madaniyati, muloqot, hamkorlik, mas’uliyat va muammo yechish kompetensiyalarini shakllantiruvchi didaktik texnologiya sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda guruhni shakllantirish, rollarni taqsimlash, topshiriq dizaynini “bo‘lib bajariladigan” mexanizmda qurish, formatif baholash va refleksiya jarayonini standartlashtirish orqali natijadorlikni oshirish yo‘llari taklif qilinadi