(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Finlandiya ta’lim tizimlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda har ikki mamlakat ta’lim tizimining tuzilishi, boshqaruv modeli, o‘qituvchilar tayyorlash jarayoni, baholash tizimi hamda ta’lim sifati masalalari o‘rganildi. O‘zbekiston ta’lim tizimi mustaqillikdan keyingi islohotlar, modernizatsiya jarayonlari va xalqaro standartlarga moslashish yo‘nalishida rivojlanib borayotgani ta’kidlanadi.