(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf matematika ta’limida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini shakllantirish masalasi usullar, vositalar va baholash mezonlari kesimida yoritiladi. Mantiqiy fikrlash o‘quvchining masala shartini tahlil qilish, muhim axborotni ajratish, mantiqiy bog‘lanishlarni aniqlash, modellashtirish, dalillash va xulosalash kabi aqliy amallarini qamrab oladi.