(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’limda raqamli savodxonlikni rivojlantirishning konseptual yo‘nalishlari, innovatsion pedagogik texnologiyalar, shakllantiriladigan kompetensiyalar va baholash mezonlari metodik jihatdan yoritiladi. Raqamli savodxonlik boshlang‘ich yoshda “qurilmadan foydalanish” darajasidan kengroq bo‘lib, axborotni izlash va saralash, media xabarlarni tanqidiy tahlil qilish, raqamli xavfsizlik va etika, raqamli hamkorlik, oddiy algoritmik fikrlash hamda raqamli mahsulot yaratish kabi komponentlarni o‘z ichiga oladi.