(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning yozma nutq kompetensiyasini oshirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning o‘rni, metodik yechimlar hamda samaradorlik ko‘rsatkichlari yoritiladi. Yozma nutq kompetensiyasi imlo va punktuatsiya, leksik boylik, gap va matn tuzilishi, mantiqiy izchillik, uslubiy moslik, rejalashtirish va tahrirlash ko‘nikmalarining integratsiyasidan tashkil topadi. Innovatsion yondashuvlar sifatida jarayonli yozuv (process writing), “o‘qituvchi–tengdosh–o‘zini baholash” sikli, differensial topshiriqlar, raqamli vositalar (matn muharrirlari, interaktiv platformalar), grafik organayzerlar, loyihaviy va kollaborativ yozuv (co-writing) texnologiyalari tavsiya etiladi