(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlari merosi asosida o‘quvchi-yoshlarda axloqiy sifatlarni shakllantirishning pedagogik asoslari va metodik yondashuvlari yoritiladi. Sharq tafakkurida axloq, odob, ilmga hurmat, adolat, sabr, halollik, insonparvarlik va vatanparvarlik kabi fazilatlar markaziy o‘rin egallaydi. Ushbu merosni zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiyalash orqali o‘quvchilarda nafaqat axloqiy bilim, balki ichki e’tiqod va barqaror xulq-atvor shakllantirish mumkin. Maqolada “matn–tahlil–muammo–amaliyot–refleksiya” modeliga asoslangan metodik yondashuv taklif etiladi. Tajriba-sinov natijalari asosida axloqiy ko‘rsatkichlarda sezilarli o‘sish qayd etiladi.