(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kommunikativ kompetensiyani shakllantirish jarayonida sun’iy intellekt (SI) elementlari asosida ta’limni tashkil etishning pedagogik-metodik modeli ishlab chiqiladi va tajriba-sinov natijalari tahlil qilinadi. Kommunikativ kompetensiya tinglash, tushunish, og‘zaki va yozma nutqni ifodalash, muloqot madaniyati, hamkorlik va refleksiya kabi ko‘nikmalarni o‘z ichiga oladi. SI elementlari sifatida adaptiv o‘quv platformalari, nutqni avtomatik tahlil qilish vositalari, matnni qayta ishlash modullari va interaktiv chatbotlardan foydalanish ko‘zda tutiladi.