(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida milliy qadriyatlarni shakllantirish va rivojlantirishning pedagogik-metodik asoslari yoritiladi. Milliy qadriyatlar – bu xalqning tarixiy tajribasi, urf-odatlari, an’analari, ma’naviy merosi, til, madaniyat va axloqiy me’yorlarida mujassam bo‘lgan ma’naviy boyliklar majmuasidir. Boshlang‘ich ta’lim bosqichi shaxsning ma’naviy-axloqiy poydevori shakllanadigan muhim davr hisoblanadi