(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada inson tanasida uchraydigan bo’g’im kasalliklar (artrit, artroz, revmatoid artrit ) hamda bo’g’im kasalliklarida dorivor o’simliklarning ahamkiyati haqida tushuncha beriladi. Bo’g’imlarda uchraydigan kasalliklarni uy sharoitida qay tariqa giyohlar bilan davolash haqida ma’lumot beriladi va aynan qanday giyohlarning bu kasallikka da’vo bo’lishi haqida so’z yuritiladi. Xususan, xalq tabobatida keng qo‘llaniladigan zanjabil, dolchin, qizilmiya, arpabodiyon, turp kabi o‘simliklarning tarkibi, farmakologik ta’siri hamda klinik tadqiqotlar asosidagi foydali xususiyatlari yoritilgan.