(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida nostandart masalalar (mantiqiy topishmoq, kombinator, qiyoslash, ortiqcha ma’lumotli, yetishmaydigan ma’lumotli, bir nechta yechimli, strategik tanlovli masalalar) orqali o‘quvchilarning mantiqiy hamda ijodiy fikrlashini rivojlantirish metodikasi yoritiladi.