(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o’rta ta’lim muassasalarida tarbiya fani orqali o’quvchilarda huquqiy kompetentlikni rivojlantirishning ahamiyati va usullari tahlil qilinadi. Huquqiy kompetentlik o’quvchilarning huquqlarini va majburiyatlarini tushunish, ularga amal qilish va huquqiy me’yorlarni qo’llash qobiliyatini o’z ichiga oladi. Maqolada tarbiya fani darslarida huquqiy ta’limni amalga oshirishda o’qituvchining roli, ta’lim jarayoni va metodikalar keltirilgan. Shuningdek, huquqiy bilimlarni o’rgatishda uchraydigan qiyinchiliklar, ularni bartaraf etish yo’llari va o’quvchilarning huquqiy kompetentligini oshirishga qaratilgan amaliy yondashuvlar muhokama qilinadi.