(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida texnologik malaka va ko‘nikmalarni shakllantirishda kompetensiyaviy yondashuvning nazariy-metodik asoslari hamda uni amaliyotga tatbiq etishning didaktik mexanizmlari tahlil qilinadi. Kompetensiyaviy yondashuv “bilimni berish”dan ko‘ra “faoliyatni bajara olish”ni ustuvor qo‘yadi; bu esa texnologiya (mehnat) ta’limida loyihalash, modellashtirish, asbob-uskunadan xavfsiz foydalanish, material tanlash, vaqt va sifatni boshqarish, jamoada ishlash, refleksiya kabi ko‘nikmalarni tizimli shakllantirishni talab etadi.