(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqola bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini kompetensiyaviy yondashuv asosida innovatsion pedagogik faoliyatga tayyorlash masalasini ko‘rib chiqadi. O‘qituvchilarni tayyorlashda zamonaviy ta’lim tizimi talablariga mos ravishda pedagogik metodlarni yangilash va samarali yondashuvlarni kiritish zarur. Maqolada, o‘qituvchilarni tayyorlashda 4KA modelining (Kompetensiyalar, Kreativlik, Kommunikatsiya, Kognitiv qobiliyatlar) qo‘llanilishi, uning ta’lim samaradorligiga ta’siri va metodik jihatlari muhokama qilinadi. Kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘qituvchi pedagogik kompetensiyalarini rivojlantirishga yordam beradi va o‘quvchilarni yuqori sifatli ta’lim bilan ta’minlash imkonini yaratadi.