(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola ekologik ta’limning tabiiy fanlar va matematika bilan integratsiyasini o‘rganadi. Maqolada tabiiy fanlar va matematik usullarni ekologik ta’limda qo‘llash orqali o‘quvchilarda ekologik ongni rivojlantirish, tabiiy resurslarni boshqarish va atrof-muhit muammolarini hal qilishga yo‘naltirilgan bilimlar shakllantirish jarayoni ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarga ekologik tizimlar, iqlim o‘zgarishi va ekologik masalalarni yechish uchun matematik modellashtirish va statistik tahlilni o‘rgatish zarurligi ta’kidlanadi. Maqolada ilmiy tahlil va statistik jadval yordamida ekologik ta’limdagi tabiiy fanlar va matematikaning o‘rni tasvirlanadi. Bunga qo‘shimcha ravishda, maqolada muhim ilmiy yondashuvlar, dolzarblik va amaliy natijalar ham taqdim etiladi.