(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada agrobiotexnologiyalarning qishloq xo‘jaligida tuproq unumdorligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Bioo‘g‘itlar, biopestitsidlar hamda mikrobiologik texnologiyalarni qo‘llash orqali tuproqning kimyoviy va biologik muvozanatini saqlash, o‘simliklarning oziqlanishini yaxshilash hamda ekologik xavfsizlikni ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, nano-bioo‘g‘itlar, biokompostlar, sun’iy intellekt va IoT asosidagi monitoring tizimlarining imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan. O‘zbekiston sharoitida agrobiotexnologiyalarni joriy etish istiqbollari va ularning barqaror qishloq xo‘jaligi rivojiga ta’siri asoslab berilgan.