(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
O’rta Osiyo tarixiy voqealarga g’oyat boy o’lka bo’lishi bilan birga azaldan ilm- fan,madaniyat va ma’naviyatning markazlaridan biri bo’lib kelgan.Bu o’lka dunyoga ma’naviyat va ma’rifatning barcha sohalarida yuzlab,minglab jahonshumul ulug’ zotlar,davlat arboblarini tarbiyalab bergan.Umumbashariyat ma’rifatparvarligini yaratishda buyuk ajdodlrimiz bevosita ishtrok etganlar,uning taraqiyyoti va boyishiga ulkan hissa qo’shganlar.O’rta Osiyoning madaniy merosi jahon madaniyati va ma’rifatining ajralmas tarkibiy qismidir.