(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
To’qimalar gistogenezi" embrion rivojlanishi davomida turli xil to’qimalarning hujayralaridan shakllanishi jarayonini o’rganadi. Ushbu jarayon dastlab zigotadan boshlanib, keyinchalik hujayralarning ko’payishi, migratsiyasi va ixtisoslashuvi (differensiatsiyasi) orqali uchta asosiy germ qavat (ektoderma, mezoderma, endoderma) dan boshlang’ich to’qima turlarining (epitelial, biriktiruvchi, muskull va nerv to’qimalari) shakllanishini o’z ichiga oladi