(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu bob iqtisodiy resurslardan samarali foydalanish bilan bog‘liq muammolarni tizimli tahlil qilishga bag‘ishlangan bo‘lib, barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi mavjud to‘siqlar va ularning oqibatlarini o‘rganadi. Unda resurs tanqisligi, ekologik tanazzul, texnologik cheklovlar va boshqaruvdagi kamchiliklar singari masalalar O‘zbekiston kontekstiga bog‘lab muhokama qilinadi. Tadqiqot iqtisodiy nazariya, ekologik barqarorlik va milliy siyosatdagi ilmiy dalillarga asoslanib, muammolarni hal qilish va resurslar samaradorligini oshirish bo‘yicha aniq tavsiyalar ishlab chiqadi.