(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Nazariy tadqiqotlarning natijalaridan kelib chiqqan holda tajribaviy tadqiqotlarda g‘o‘za qatorlari oralarida hosil bo‘ladigan qatqaloqni yumshatish uchun g‘alakmolali ishchi organining katta diametri 5 sm interval bilan 25 sm dan 40 sm gacha o‘zgartirildi (1-rasm). Bunda g‘alakmolali ishchi organga o‘rnatilgan prutoklar soni 10 dona, g‘alakmolali ishchi organi va o‘qyoysimon panja orasidagi bo‘ylama masofa 25 sm va g‘altakmolaga beriladigan tik yuklanish 950 N hamda agregatning harakat tezligi 1,7–2,2 m/s etib qabul qilindi.