(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Sug‘oriladigan dehqonchilik ustun bo‘lgan hududlarda suv resurslari taqchilligi, infratuzilmaning eskirishi, kanal-tarmoqlardagi yo‘qotishlar, energiya sarfining yuqoriligi va hisob-hisobot tizimining yetarli darajada raqamlashmagani suv xo‘jaligi samaradorligini cheklab qo‘yayotgan asosiy omillardan hisoblanadi. Mazkur maqolada suv xo‘jaligida integral boshqaruv tamoyillari asosida infratuzilmani modernizatsiya qilishning institutsional, injenerlik-texnik va raqamli yechimlari kompleks yondashuvda tahlil qilinadi.