(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada elektron resurslar asosida “Ona tili va o‘qish savodxonligi” fanini o‘qitish samaradorligini oshirishning ilmiy-metodik yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonini kompetensiyaviy yondashuv asosida loyihalash, o‘quvchi faolligini raqamli vositalar orqali kuchaytirish, matn bilan ishlashning strategiyalarini joriy etish, baholashni raqamlashtirish va o‘qituvchining raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish kabi masalalar asosiy e’tibor markaziga olinadi.