(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola dunyo bo‘ylab ingliz tilini o‘qitish usullari va yondashuvlarini tahlil qiladi. An’anaviy grammatika-translation metodlaridan tortib, kommunikativ, vazifaga yo‘naltirilgan va texnologiyaga asoslangan yondashuvlargacha bo‘lgan metodlar o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada o‘quvchi markazli va insonparvar yondashuvlarning samaradorligi ham ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari dunyo bo‘ylab ingliz tili o‘qitishning xilma-xil va moslashuvchan ekanligini, samarali o‘qitish usullari madaniy, ijtimoiy va pedagogik kontekstga bog‘liq ekanligini ochib beradi.