(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada robot-assistensiyalangan minimal invaziv jarrohlik texnologiyalarining postoperatsion og‘riq darajasi va jarrohlikdan keyingi infeksiyalarni oldini olishdagi samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy robotlashtirilgan jarrohlik tizimlarining an’anaviy ochiq va laparoskopik usullarga nisbatan ustunliklari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, robot-assistensiyalangan jarrohlik bemorlarda to‘qima shikastlanishini kamaytirishi, og‘riq sindromini yengillashtirishi hamda infeksion asoratlar xavfini sezilarli darajada pasaytirishi aniqlangan.