(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Дунёда бош мия шикастланиши билан боғлиқ ўлим холатлари хар 100 мингтага ўртача 73-783 тани ташкил этиб, шулардан ўртача 27,7%да летал оқибатлар билан тугалланади. Мамлакатимизда тиббиёт соҳасини ривожлантириш, тиббий тизимни жаҳон андозалари талабларига мослаштириш, диффуз аксонал бош мия шикастланишиларини суд тиббий текширувларида ўлим танотогенезини бахолаш сифатини оширишга қаратилган кенг қамровли чора-тадбирлар амалга оширилмоқда