(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida sifatdosh (participle) kategoriyasining morfologik hamda sintaktik xususiyatlari qiyosiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot markazida sifatdoshlarning fe’lga xos (zamon-voqealik, nisbat, boshqaruv/valentlik) va sifatga xos (atributivlik, aniqlovchi vazifasi, predikativlikka yaqinlashish) belgilarini birlashtiruvchi “oraliq” tabiatini aniqlash masalasi turadi. O‘zbek tilida -gan, -adigan/-ydigan, -uvchi/-vchi, -ar/-mas kabi shakllar, ingliz tilida esa -ing (present participle), -ed/-en (past participle) hamda perfect participle konstruksiyalari qiyoslanadi