(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada yetim va ota-ona qaramog‘idan mahrum bo‘lgan bolalarning ijtimoiy himoyasini ta’minlash masalalari zamonaviy ijtimoiy siyosat nuqtayi nazaridan yoritilgan. Tadqiqotda bolalarning ijtimoiy himoyaga bo‘lgan ehtiyoji, ularni qo‘llab-quvvatlashning institutsional va oilaviy shakllari, shuningdek, ijtimoiy moslashuv jarayonida uchraydigan muammolar tahlil qilingan. Maqolada ijtimoiy himoya tizimini modernizatsiya qilish, innovatsion yondashuvlarni joriy etish hamda bolalarning jamiyatda to‘laqonli ishtirokini ta’minlashga qaratilgan takliflar ilgari suriladi.