(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada viloyat sanoat korxonalarida faoliyatni diversifikatsiyalash jarayonining eksport ko‘rsatkichlariga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotning asosiy maqsadi – hududiy sanoat tarkibini modernizatsiyalash, ishlab chiqarish xilma-xilligini kengaytirish va qo‘shimcha qiymatga ega mahsulotlar ulushini oshirish orqali eksport salohiyatini mustahkamlashning ustuvor yo‘nalishlarini aniqlashdan iborat. Tadqiqot davomida statistik tahlil, qiyosiy tahlil va ekspert baholash usullari qo‘llanilib, viloyatdagi yetakchi korxonalarning ishlab chiqarish ko‘rsatkichlari o‘rganildi.