(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada hududiy iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda xorijiy investitsiyalarni jalb etishning zamonaviy mexanizmlari, xususan davlat-xususiy sherikchilik (DXSh) korxonalarining roli atroflicha o‘rganilgan. 2024–2026-yillar davomida O‘zbekistonda DXSh asosida amalga oshirilayotgan loyihalar hududlarning investitsiyaviy jozibadorligini oshirishda muhim omilga aylanmoqda. Tadqiqotda DXShning iqtisodiy mohiyati, xorijiy investorlar uchun yaratilayotgan institutsional va huquqiy sharoitlar hamda investitsiya muhitini yaxshilash yo‘llari tahlil qilingan.