(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Kichik biznes iqtisodiyotning eng faol segmenti sifatida barqaror o‘sish, bandlik va innovatsiyalarni jadallashtirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada kichik biznesni qo‘llab-quvvatlashning asosiy mexanizmlari — soliq imtiyozlari 2, imtiyozli kreditlash dasturlari 6, grant va subsidiyalar 7, biznes-inkubatorlar 9 hamda raqamli infratuzilma orqali yordam ko‘rsatish yo‘llari 10 tahlil qilinadi. Davlat va xususiy sektor hamkorligi, xalqaro tashkilotlarning tavsiyalari 3, eksportni qo‘llash mexanizmlari 8 ham o‘rganiladi. Tadqiqotda tizimli tahlil asosida mavjud tajribalar solishtirilib, kichik biznes uchun zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari aniqlangan. Olingan natijalar amaliy siyosatga taklif sifatida qo‘llanishi mumkin.