(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Қабул қилиб олинган пахта махсулоти сифатини оширишда стандарт талабларига риоя қилиш бош омил саналади. Пахта заводларида топширилаётган пахтани стандарт талаби бўйича қабул қилмаслик оқибатида ҳам, уни сақ лаш жараёнида ҳам йўл қўйилган хатоликлар, пахта тозалаш корхоналарида ортиқча ҳаражат қилишга олиб келади.