(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada XXI asrda depressiya va xavotir buzilishlarining keng tarqalish sabablari kompleks ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda texnologik taraqqiyotning jadallashuvi, axborot oqimining keskin ortishi, ijtimoiy raqobatning kuchayishi hamda hayot sur’atining tezlashuvi shaxs ruhiy holatiga sezilarli bosim o‘tkazmoqda. Natijada psixik muvozanatning buzilishi, doimiy xavotir, emotsional charchoq va depressiv holatlarning ko‘payishi kuzatilmoqda.