(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada Uilyam Jems tomonidan asos solingan funksionalizm yo‘nalishining nazariy asoslari hamda uning zamonaviy psixologiya faniga ko‘rsatgan ta’siri ilmiy tahlil qilinadi. Funksionalizm psixik hodisalarni statik tuzilma sifatida emas, balki muhitga moslashuvni ta’minlovchi faol jarayon sifatida talqin etishi bilan ajralib turadi. Ushbu yondashuv psixologiyani real hayot muammolari bilan bog‘lashga xizmat qilgan va shaxs xulq-atvorini tushuntirishda yangi metodologik asoslarni shakllantirgan.