(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada ingliz va o‘zbek tillarida to‘y marosimlariga oid etnografizmlar (urf-odat, marosim, rol, buyum, taom va marosim formulalarini ifodalovchi realiya-leksika) lingvokulturologik yondashuv asosida qiyosiy tahlil qilinadi. Lingvokulturologiya til birliklarida madaniyatning “namoyon bo‘lishi, aks etishi va mustahkamlanishi”ni o‘rganadigan yo‘nalish sifatida talqin qilinib, ushbu ishda aynan to‘y konsepti atrofida shakllangan birliklarning semantik, konnotativ va pragmatik qatlamlari ochib beriladi.