(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Tezis meva va sabzavotlarni qayta ishlash sohasida dolzarb bo‘lgan quyultirilgan meva sharbatlarini tayyorlash texnologiyasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda sharbatlarni tayyorlash jarayoni, texnologik usullar, sifatni saqlash va meva sharbatlarining saqlash muddati masalalari yoritilgan. Tezisning maqsadi – meva sharbatlarini sifatli va uzoq muddat saqlashga imkon beradigan texnologik jarayonlarni aniqlash va takomillashtirish.