(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tayyor holdagi makron mahsulotlarini chiqarish jarayonining yakuniy bosqichlari - sovitish,saralsh,qadoqlash va saqlash jarayonlari ilmiy hamda amaliy jihatadan yoritilgan.Ishda makaron mahsulotlarini texnologik talablari,optimal harorat va namlik me’yorlarini,shuningdek,mahsulot saqlashga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan.Saralash jarayonida shakli,rangi, va namlik darajasi bo’yicha baholsh usullari bayon etilgan. Qadoqlashda materiallar va ularning mahsulotning saqlanish muddatiga ta’siri ko’rsatib o’tilgan.Shuningdek saqlash sharoitlari, harorat rejimi va yaroqlilik muddati haqidagi keltirilgan.