(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaning iqtisodiy xavfsizligini ta’minlash omillarining hududiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi mintaqaviy iqtisodiy xavfsizlikka ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillarni aniqlash hamda ularning barqaror iqtisodiy rivojlanishga ta’sirini baholashdan iborat. Tadqiqot jarayonida tizimli tahlil, iqtisodiy-statistik tahlil, taqqoslash va mantiqiy umumlashtirish metodlaridan foydalanildi. O‘rganish natijasida iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlashda ishlab chiqarish salohiyati, investitsion muhit, mehnat resurslari, infratuzilma rivoji, moliyaviy barqarorlik va institutsional mexanizmlarning hal qiluvchi omillar ekani aniqlandi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy iqtisodiy siyosatni shakllantirish, hududlararo tafovutlarni kamaytirish hamda iqtisodiy tahdidlarga nisbatan samarali choralar ishlab chiqishda amaliy ahamiyat kasb etadi.