(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Tezisda raqamli ta’lim muhitida bo‘luvchi ijtimoiy soha mutaxassislarining kognitiv kompetentligini rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim platformalari, virtual simulyatsiyalar, interaktiv o‘quv modullari va onlayn resurslar o‘quvchilarning tahliliy fikrlash, muammoni hal qilish va mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda individual yondashuv, interaktivlik, muammoli o‘qitish va reflektiv faoliyatning pedagogik ahamiyati ta’kidlanadi. Shu bilan birga, raqamli muhit ijtimoiy soha mutaxassislarining professional tafakkuri va kasbiy mahoratini oshirishga yordam beradi.