(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada barkamol avlod tarbiyasining nazariy asoslari hamda oilaning shaxs kamolotidagi hal qiluvchi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida barkamol shaxsni shakllantirishda ma’naviy-axloqiy, jismoniy va intellektual tarbiyaning o‘zaro uyg‘unligi yoritilgan. Shuningdek, oilaning tarbiyaviy imkoniyatlari, ota-onaning mas’uliyati hamda zamonaviy globallashuv sharoitida oilaviy tarbiyada yuzaga kelayotgan muammolar ochib berilgan. Maqolada barkamol avlod tarbiyasini samarali tashkil etishda oila, ta’lim muassasalari va jamiyat hamkorligini kuchaytirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar berilgan.