(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellektga asoslangan ChatGPT va Grammarly vositalarining ingliz tili yozma ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni va imkoniyatlari ilmiy adabiyotlar tahlili asosida yoritiladi. So‘nggi yillarda raqamli texnologiyalarning ta’lim jarayoniga faol integratsiyalashuvi yozma nutqni o‘rgatish metodikasida yangi yondashuvlarni yuzaga keltirdi. Maqolada xalqaro va mahalliy tadqiqotlar tahlili asosida mazkur vositalarning grammatik aniqlik, leksik boylik hamda matn tuzilishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt vositalaridan foydalanish bilan bog‘liq metodik va pedagogik cheklovlar ham muhokama qilinadi. Adabiyotlar tahlili ChatGPT va Grammarly yozma ko‘nikmalarni rivojlantirishda yordamchi didaktik vosita sifatida muayyan ijobiy imkoniyatlarga ega ekanini, biroq ularni faqat maqsadli va pedagogik nazorat ostida qo‘llash zarurligini ko‘rsatadi.