(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada qalqonsimon bez bo‘qog‘ini davolashda qo‘llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar va innovatsion terapiya usullarining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda bo‘qoqning turli klinik shakllarida konservativ, minimalinvaziv va jarrohlik davolash usullarining afzalliklari hamda cheklovlari ko‘rib chiqildi. So‘nggi yillarda joriy etilgan radiochastotali ablatsiya, lazer terapiyasi, etanol injeksiyasi va individual gormonal davolash strategiyalarining klinik natijalarga ta’siri baholandi. Olingan ma’lumotlar shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy va kam invaziv usullar bemorlarning hayot sifatini yaxshilash, asoratlar xavfini kamaytirish hamda davolash samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot natijalari bo‘qoqni davolashda individual yondashuvni tanlash zarurligini asoslaydi.