(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada sanoat texnologik jarayonlarini avtomatlashtirishda qo‘llanilayotgan takomillashgan boshqarish tizimlarini ishlab chiqishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Texnologik obyektlarning murakkabligi, nolinеyerligi va tashqi buzuvchi ta’sirlar sharoitida boshqarish samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Adaptiv, intellektual va optimal boshqarish algoritmlariga asoslangan yondashuvlar orqali texnologik jarayonlarning barqarorligi, aniqligi va energiya samaradorligini oshirish imkoniyatlari asoslab berilgan.