(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Fotodinamik terapiya (FDT) – fotosensibilizator, yorug‘lik manbai va kislorod ishtirokida ishlaydigan innovatsion davolash usuli bo‘lib, bakteriya va zamburug‘larga qarshi samarali ta’sir ko‘rsatadi. So‘nggi yillarda FDT o‘rta quloq infektsiyalarida, xususan surunkali yiringli o‘rta otitda qo‘llanilmoqda.