(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada chet tilini o‘qitish jarayonida raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish masalasi yoritiladi. Xususan, Quizlet, Duolingo va Kahoot kabi raqamli ta’lim platformalarining o‘quvchilarda kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ushbu vositalar orqali til o‘rganish jarayoni yanada interaktiv, qiziqarli va samarali bo‘lishi, o‘quvchilarning nutqiy faolligi, lug‘at boyligi hamda muloqot ko‘nikmalarini oshirish imkoniyati ko‘rib chiqiladi.