(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada shishaning fizik-kimyoviy tabiati, xom ashyo tarkibi, shakllanish jarayonlari hamda zamonaviy texnologik usullar tahlil qilingan. Float, puflash, presslash, ekstruziya va tolali shisha ishlab chiqarish metodlari o‘rganildi. Shuningdek, termik ishlov berish, sifat nazorati va ekologik jihatlar yoritildi. Tadqiqot natijasida shisha ishlab chiqarishning energiya samarador va ekologik xavfsiz texnologiyalarini joriy etish istiqbollari ko‘rsatildi.